Fiets kwijt?

Het ondenkbare is gebeurd, jouw fiets staat niet meer waar je hem achtergelaten hebt. En nu?

Diefstal preventie

Diefstal preventie

In een stad komt het helaas regelmatig voor dat er fietsen gestolen worden. Gelukkig zijn er een paar voorzorgsmaatregelen die je kan treffen om ervoor te zorgen dat jouw fiets veilig op zijn plek blijft staan. 

- Laat je fiets labelen. Dit kan je gratis bij ons laten doen. 

- Neem duidelijke foto's van je fiets. Dit kan handig zijn mocht je fiets toch gestolen worden. 

- Zorg voor een goed slot en laat je fiets nooit ongesloten achter, ook al is het maar voor even. 

- Maak gebruik van de voorziene fietsstallingen. Je kan er gemakkelijk het kader van je fiets met een ketting aan het fietsrek vastmaken.

Oh nee, gestolen... wat doe ik nu?

Oh nee, gestolen... wat doe ik nu?

Werd je fiets gestolen? Doe dan steeds aangifte bij de politie. Dankzij jouw aangifte gaan we op zoek naar de fietsdief.
Maak een afspraak bij de politie om aangifte te doen.
Breng zeker je identiteitskaart mee naar de aangifte. Daarnaast is alle mogelijke informatie nuttig. Als het kan, neem dan facturen, foto's,... mee. 

Wist je dat je als inwoner van stad Roeselare een gratis vervangfiets kan aanvragen? 

Vervangfietsen

Vervangfietsen

Is je fiets gestolen, dan kan je bij Eco-velo terecht voor een gratis vervangfiets (max. 2 maanden). Voorwaarden: je bent inwoner van Roeselare, je hebt aangifte gedaan van fietsdiefstal, de gestolen fiets was gelabeld en je bent bereid een waarborg te betalen van € 50.

Ontruiming fietsstalling station

Ontruiming fietsstalling station

Hoe weet je wanneer een fietsenstalling ontruimd wordt? Een ontruiming (datum en uur) wordt minstens 3 weken vooraf aangekondigd met affiches. Op de datum vermeld op deze affiche wordt aan elke fiets een label gehangen dat vervalt van zodra de fiets verplaats wordt. Enkele weken later worden de fietsen die nog steeds het label dragen overgebracht naar de Stedelijke werkplaatsen (Hoogleedsesteenweg 143 - 051 26 22 37). Op deze manier kunnen we de weesfietsen en wrakken uit de fietsstalling halen zodat de beschikbare plaatsen optimaal gebruikt kunnen worden voor de pendelaars.